Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • PŘEDVÁNOČNÍ VÍDEŇ

    • 22. 12 2023
PŘEDVÁNOČNÍ VÍDEŇ
PŘEDVÁNOČNÍ VÍDEŇ
Ve středu 20.12. jsme po více jak desetileté pauze vyrazili na výlet do Vídně. V tento čas je tato rakouská metropole nejkrásnější. Překvapil nás obrovský zájem o tento zájezd, kdy se nám během jednoho dne přihlásilo víc jak 60 dětí ze 7. – 9- tříd. Proto jsme oslovili CA Dalima a paní Hradeckou, aby nám zájezd pomohla zorganizovat a připravit program pro naše žáky. Domluvili jsme se na návštěvě akvária Haus des Meeres, procházce po centru Vídně s návštěvou pověstných vánočních trhů.


Na cestu jsme vyrazili v brzkých ranních hodinách dvěma autobusy nakonec s 90 žáky a 8 učiteli. Začátek cesty nám propršel, ale věřili jsme, že nám počasí bude nakonec přát. Po příjezdu do Vídně postupně přestávalo pršet a my jsme mohli plnými doušky nasávat tu úžasnou vánoční atmosféru. Během dne jsme obdivovali historické centrum a krásu chrámu Svatého Štěpána, nakoupili oplatky značky Manner, sladkosti od firmy Lindt a suvenýry připomínající naši návštěvu Vídně.
Odpoledne jsme se prošli po Mariahilfer Strasse a pomalu se přesunuli k radnici, kde probíhají hlavní vánoční trhy. Tady jsme se mohli svézt na kolotoči, sledovat bruslaře na blízké ledové ploše nebo se zahřát pověstným punčem či svařákem, samozřejmě nealko.
Po soumraku jsme rozzářeným centrem vyrazili zpět k našim autobusům a znaveni celodenní chůzí jsme vyrazili zpět na cestu domů.
Kolem deváté večer jsme předali děti rodičům s příslibem, že zájezd příští rok určitě zopakujeme.
Text: Mgr. Petra Kočendová a kolektiv učitelů
Fota: Mgr. Petra Kočendová, Mgr. et Ing. Veronika Gregárková

https://www.facebook.com/photo/?fbid=827719882488463&set=pcb.827721452488306