Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • Marys Meals

    • 31. 08 2021
Marys Meals

Začátkem nového školního roku dovolte ještě malé ohlédnutí za rokem minulým. Každý konec školního roku je časem k bilancování. Pro nás ve škole zvláště. Kromě školních aktivit se ale naši žáci umí zastavit a zamyslet se nad hodnotami trvajícími a podstatnými.

Důkazem toho je jejich účast na aktivitách podnikaných hnutím Marys Meals. Počet dětí účastnících se sbírky aktovek oproti loňskému roku ještě vzrostl. V rámci Batůžkového projektu se vybralo 30 aktovek. Na jejich kompletaci se často podílelo několik dětí. Všem jim patří velké díky.

To ale není vše. Mnozí z žáků si v době předvánoční uměli odříct něco dobrého a ušetřené peníze věnovali této organizaci na dobročinné účely. Celkem se vybralo 3.213,- Kč. Tento obnos vystačí na celoroční školní stravování sedmi dětem. To je skvělé! Děkovný dopis od Marys Meals je ZDE.

Závěrem bych chtěla pochválit a velmi poděkovat nejmenovanou žákyni ze 7. A, která věnovala vysoký obnos, ze kterého se po celý rok mohou stravovat dokonce čtyři děti. Obdivuhodný čin… Velkou pochvalu si zajisté zaslouží všichni, kdo se na této akci podíleli. DÍKY!

Abychom „neusnuli na vavřínech“, tak i letos se naše škola opět zapojí do tzv. Batůžkového projektu. Kdo si tedy letos do školy pořídil novou aktovku nebo batoh a ten starý, ještě funkční, mu leží doma pod postelí, ať neváhá, spojí se s kamarády a naplní ho potřebnými věcmi podle seznamu, který nalezne na nástěnce u třídy 5.A nebo na stránkách https://www.marysmeals.cz/zapojte-se/projekty/batuzkovy-projekt.

Paralelně s tímto projektem chceme podpořit celkovou činnost hnutí Marys Meals. Proto po celý školní rok vybíráme finanční dary na podporu díla této neziskové organizace. Věřím, že se nám letos opět podaří shromáždit dostatek batůžků i financí. Ať vás letošní podzim hřeje nejen podzimní sluníčko, ale hlavně dobrý skutek.

Těším se na spolupráci!

Marie Gajdůšková.